یوگای خرد و فرزانگی جلد اول, mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi [large ebook reader .TXT] 📗
- Author: mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi
Book online «یوگای خرد و فرزانگی جلد اول, mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi [large ebook reader .TXT] 📗». Author mojtaba Valibeigi, Manouchehr Alborzi
1
خیلی سخت است تا تولدی انسانی داشته باشید. آن را برای هدفی بالاتر بهکارگیرید. آن را در صحبتهای بیهوده، خوردن و نوشیدن هدر ندهید. هرگز دوباره تولدی اینچنینی را به دست نمیآورید. از اقیانوس سامسارا با فیض مادر الهی (مایا) عبور کنید و در سات چیت آناندا خود سکنی گزینید. من بار دیگر و بارها در پیشگاه مادر الهی به خاطر لطف و مرحمتش سر تعظیم فرود میآورم ، اوست که شکل زاینده خلقت است.
2
بدین خاطر در چرخه سامسارا سرگردانید چون خود را جدای از پروردگار میپندارید. اگر با مراقبه و یوگا خود را با او یکی کنید، به جاودانگی و برکت ابدی دست خواهید یافت. بندهای کارمیک خود را از طریق دانش ابدی پاره کنید و از صلح متعال آتمن (من متعال)، این درونیترین حاکم وجودتان و خود درونیتان مسرور گردید. شما از چرخه تولد و مرگ رهایی خواهید یافت. آزاد از گناه، آزاد از هوای نفس و به یک قدیس به رهایی رسیده (جیواموکتا) تبدیل میشوید. خود واقعیتان را در خودخواهید دید و این خود واقعی را در همه میبینید.
3
ای چرخه کل حیات، ماده و هستی، ای سامسارا؛ ای چرخه تولد و مرگهای مکرر، ای سامسارا، ای چرخش و عبور پشت سرهم حالتها، ای سامسارا.
4
روح فردی بهدفعات از این دنیا و دیگر جهانهای متعالی لطیف تر عبور میکند، تا یادبگیرد خود را بشناسد. این حرکت دوباره و دوبارهی روح در حقیقت معنای آنچیزی است که سامسارا نام دارد. خودشناسی تنها راه علاج خروج از این چرخه میباشد. انسان درون خودش توانمندیهای بینهایتی دارد. مخزن قدرت و حکمت درون اوست. او مجبور است تا الوهیت درون خودش را بشناسد. این هدف زندگی و مرگ است، این هدف سامسارا است.
4
شما در فراموشی و تاریکی مطلق به جهان نمیآیید. شما با خاطرات و عادتهای خاصی که در تولد قبلی بهدستآمده، متولد شدهاید. تمایلات ریشه در تجارب قبلیشان دارند. ما درمییابیم که هیچکس بدون هیچ تمایلی متولد نمیشود. هر موجودی با بعضی از خواستهها و تمایلاتی متولد میشود که با چیزهایی که برای او در زندگی گذشته لذتبخش بوده مرتبط است. این خواستهها و امیال، حضور و وجود روحش را در حیاتهای گذشته ثابت میکند.
5
میل کودک برای شیر در این زندگی به خاطر یادآوری تجربهاش در زندگی قبلی پدید میآید. این ثابت میکند که روح کودک، هرچند که یک بدن قبلی را رها کرده است و به شخص جدیدی رسیده است، تجربیات بدن قبلی را به یاد دارد.
6
آویدیا (جهل)، کاما (میل) و کارما (عمل) گرههایی هستند که فرد غافل را به سامسارا (چرخه تولد و مرگ) گره زدهاند.
7
میل از لذت بردن از اشیا بیرونی ناشی میشود. بهمحض اینکه انسان با حجاب جهل (آویدیا) پوشیده شد، ماهیت سعادتمندانه اولیهاش را فراموش میکند و شروع به دنبال کردن موضوعات نفسانی میکند تا از این طریق لذتش را از مسیر حواس بیرونی ارضا کند. با انجام کارماهای خودخواهانه جهت تحقق موضوعات مورد میلش، آزادی اصیلش را از دست میدهد و محدود میشود و چرخه سامسارا آغاز میگردد.
8
در زندگی آدم دنیوی، پایانی برای حرص (تریشنا) نیست. این دلیل بیقراری همیشگی او، علیرغم ثروت و راحتی که دارد، است. او همیشه ناراضی است. همیشه احساس ناخشنودی میکند. پیش از برآورده شدن یک هوس، هوسی دیگر اما ده است تا ذهنش را اشغال کند. این حرص و ولع جدید ذهنش را برمیآشوبد و همیشه تقاضای جدیدی برای رضایت و لذت را در او پدید میآورد. ماهیت الهیاش را فراموش میکند و خود را در اقیانوس سامسارا (دنیاپرستی) غوطهور میسازد.
9
ثروت و قدرت به شما قول راحتی فیزیکی و مادی را میدهند، اما هرگز چیزی به شما نمیدهند. شما را فریب داده و اسیر شبکههای سامسارا میکنند. شما را برده خودساخته و درهای قلمرو نامحدود صلح جاودان و سعادت ابدی آتمن را میبندند.
10
ثروت و قدرت بههیچوجه ارزشی برای جویندهای که تحت تأثیر هیجانات و احساسات خود قرار نمیگیرد، ندارند. چنین جویندهای بی هیچ ترحمی به آنها همچون پارههای صرف کاه و پوشال یا تکه شیشههای شکسته شده ضربه میزند. اما برای چشمان انسانی با ذهن مادی، آنها بسیار باارزش به نظر میرسند. و همهچیزشان هستند. کل زندگیشان را جهت پاسخ به این سایههای بیارزش و گذرا سپری میکنند.
11
میل به نام و شهرت، عشق جسمانی، میل به دانشوری زیاد، مانع رسیدن به خودشناسی میشود. کسی که میخواهد خود را از چرخه سامسارا آزاد کند بایستی میل به این چیزهای دنیوی را در خود از بین برد.
कार्म
کارما
1
کارما نهتنها به معنی عمل بلکه به معنای نتایج اعمال نیز هست. پیامد عمل حقیقتاً چیز جدایی از خود عمل نیست. بلکه بخشی از خود عمل است و قابل جداسازی از آن نیست. نفس کشیدن، فکر کردن، صحبت کردن، دیدن، شنیدن، خوردن و غیره همگی کارما هستند. فکر، کارمای ذهنی است. کارما، جمع کلی اعمالمان در زندگی کنونی و تولدهای گذشته میباشد.
2
هر عملی، هر فکری که اثری داشته باشد، کارما نامیده میشود. قانون کارما، قانون علیت را معنا میدهد. هرجایی که علتی باشد، بایستی اثری تولید شود. دانه دلیلی بر درخت است که اثر آن است. درخت، دانهها را تولید میکند و علتی برای دانهها میشود.
3
بشر در سرشتش از سه لایه تشکیل شده است. او شامل جنانا (آگاهی و دانستن)، ایشا (میل و احساس) و کریا (اراده) است. این سه، کارمایش را شکل میدهند.
4
انسان به اشیا همچون صندلی، درخت و غیره آگاه است. غم و شادی را احساس میکند. بر انجام یا عدم انجام کاری اراده میکند. در پشت هر عملی، میل و فکری نهفته است. میل به چیزی در ذهن شکل میگیرد. سپس فکر میکنید که چطور آن را به دست آورید. و برای داشتن آن تلاش میکنید. میل، فکر و عمل همیشه با هم و در کنار هم هستند. آنها سه رشتهای هستند که همانگونه که بودهاند، طناب کارما را پیچ دادهاند.
5
میل، کارما را تولید میکند. شما کار میکنید و حاصل آن را جهت به دست آوردن اشیا و موضوعات مورد میل و علاقهتان خرج میکنید. کارما، میوههایش را مانند درد و لذت تولید میکند. شما تولدهای بسیاری را به خاطر آنکه میوه عملتان (کارمایتان) به ثمر نشیند، تجربه میکنید. این قانون کارماست.
6
یک کوه از ذرات کوچک زمین تشکیل شده است. اقیانوس از قطرههای کوچک آب شکل گرفته است. به همان شکل، زندگی نیز مجموعه بیانتهایی از جزئیات، اعمال و سخنها و افکار کوچک است. پیامدهای آن چه خوب و چه بد حتی کوچکترین آنها اثر گسترده و زیادی دارند.
7
اگر عمل بدی انجام دهید، شما درنتیجه آن رنج خواهید برد. اگر عمل خوبی انجام دهید، شادیاش به شما خواهد رسید. هیچ قدرتی در روی زمین وجود ندارد که بتواند جلوی ثمره دهی میوههای اعمال را بگیرد. هر فکری، هر کلمهای، هر عملی همانطور که بوده، در مقیاس عدالت ابدی و الهی وزنی دارد. نمیتوان جلوی انجام قانون کارما را گرفت.
هیچچیزی در این دنیا بهطور تصادفی، شانسی و بیهیچ نظمی اتفاق نمیافتد. آنها به شکل پیدرپی اتفاق میافتند. آنها همدیگر را بهطور منظم دنبال میکنند. ارتباط روشن و قطعی بین آنچه هماکنون انجام میدهید و آنچه در آینده برای شما اتفاق خواهد افتاد، وجود دارد.
8
هر عملی اثر سهگانهای دارد. این عمل، پاداش یا میوه متناسب با آن را به شما میدهد. همچنین بر شخصیت شما تأثیر میگذارد. این عمل، بر ذهنتان نقش میبندد. این نقش و خاطره ذهنی شما را ترغیب میکند تا این عمل را مجدداً تکرار کنید. به خاطر وجود چنین محرک بیرونی یا درونی، این تصور و نقش شکلی از یک موج فکری (وریتی) را در ذهن به خود میگیرد.
9
اگر بذری را در زمین بکارید، از این بذر ابتدا کمی ساقه کوچک بالا میآید. سپس برگها از ساقه بیرون میزنند. سپس گلها و میوهها میرویند. دوباره دانههایی در این میوهها هستند. تخم انبه فقط درخت انبه تولید میکند. اگر برنج بکارید، نمیتوانید انتظار برداشت گندم داشته باشید. به همین شکل هر بذری، گیاه همان بذر را تولید میکند. یک انسان از رحم یک انسان، یک اسب از اسب و یک سگ از سگ به دنیا میآید. به همین ترتیب، اگر بذر عملی شیطانی را بکارید، شما درد و رنج را درو میکنید. اگر بذر عملی پرهیزکارانه و بافضیلت را بکارید، شادی و لذت را برداشت میکنید. این قانون کارماست.
10
هر آنچه با عملتان بکارید همان به شما بازمیگردد. اگر دیگران را با خدمت کردن، خیرات و اعمال خوب شاد سازید، بذر شادی را کاشتهاید که میوه شادی را به شما میدهد. اگر دیگران را با کلمات زننده، توهینآمیز، بدرفتاری، اعمال ظالمانه و غیره ناراحت کنید، شما نارضایتی را کاشتهاید که به شما میوه درد، رنج، بدبختی و نارضایتی را میدهد. این قانون تغییرناپذیر کارماست.
11
اعمالتان مسئول شرایط کنونی شماست. اعمال حاضرتان، آیندهتان را شکل میدهد. هیچ بینظمی و آشوبی در کار نیست. شما با اعمال خوب، خوب میشوید و با اعمال بدتان بد میشوید.
12
کارمایی قدرتمند، خوب یا بد، ثمراتش را در همان بدو تولد ممکن است، به بار نشاند. همه کارماها، نتایجشان را یکباره تولید نمیکنند. کارماهای رسیده، ثمراتشان را در این زندگی در زمان و شرایط مناسب به بار مینشانند.
13
همانطور که در زندگیمان انواع تجربیات مختلف، شادی و درد را شاهدیم، بسیاری از کارماها به یکدیگر پیوسته و در یک زندگی تجربه میشوند. یک کارمای مهم مسیر این زندگی را هدایت میکند. این کارما، عامل حاکم بر این زندگی است.
14
بسیاری از کارماهای کوچک، گاهی اوقات موجب لذت و گاهی موجب درد میشوند. هر عملی که انجام میدهید، تمایل به تکرار چنین عملی را شکل میدهد. اگر این تمایلات خوب باشد، مجبورید تا آنها را بهوسیله قدرت تشخیص (ویوکا) بالا ببرید. اگر این تمایلات بد هستند، مجبورید تا آن را از طریق وایراگیا (عدم وابستگی) محدود کنید. باید سعی کنید کارهای پرهیزکارانه انجام دهید.
15
اگر با افکار شیطانی سرگرم شوید، بایستی رنج حاصل از آن را نیز تحمل کنید. دچار مشکلات خواهید شد. با شرایط نامطلوب محاصره میشوید. محیط و شرایطتان را سرزنش نکنید. قانون کارما را درک کنید و خردمندانه زندگی کنید. با افکار اصیل خود را سرگرم کنید. همیشه شاد خواهید بود.
अविद्या
آویدیا
1
این دنیای تجربی ناشی از
Comments (0)